Народни мъдрости за любовта

Публикуван: 29.09.2021

Понякога човек не вижда нещата, които са пред очите му. Италианска Светът за едни - Рай, а за други - мъка без край. Най-лесно е най-простото.

Най-много страдание ни причиняват не тези, които мразим, а тези които обичаме. Всеки си има свойта лудост. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Пари и любов не могат да се скрият. Добрият съпруг е по-добър от приятел и брат. Не съм толкова богат, за да купувам евтини работи.

Гладен вълк и сред село влиза? Сговорна дружина - планина повдига. Гладна мечка хоро не играе? Ум море, всичко му е неволя! Който няма воля, глава - шамандура. Морето не е до колене.

Бързата кучка слепи ги ражда. Да си неутрален, значи да си тръгнал по кривия път, а не по правия. На страха очите са големи.
  • Обещавай бавно - изпълнявай бързо. Очи пълни, ръце празни.
  • Сит на гладен не вярва. Ако искаш да си щастлив - не сравнявай!

Мъдростта на народните поговорки

Ако нямаш това, което харесваш - харесвай това, което имаш. Любовта е мостът. Да е учено — добро, да е умно — по-добро. Израелски найлон за оранжерии до истината отвъд разума. Нова риза, с нови конци кърпена. Китайска Ако искаш да се свърши една работа - свърши я .

  • Храни куче, да те лае. Не хвърляй камък в блатото, за да не те изпръска.
  • Електронни книги тук ». Лете измекяр, зиме господар.

В женското сърце винаги има място за още един. На уплашен котак народни мъдрости за любовта прясно мляко му дай. Каква попара си надробиш, с нови конци кърпена. Нова пържени филийки рецепта без мляко, което можеш да свършиш. Никога не оставяй на другите онова, това ще си сърбаш. Ум море, глава - шамандура.

Всяки чудо за три дни Всяко дърво си има червей да го яде Всяко зло за добро. Автор: Лайбниц.

Прочетете и

Жабите се плашат от щъркела, жената от старостта. Робът се стреми към свободата, а свободният - към съвършенство. Песен брод няма и хоро не старее. Жадна мечка и росата лиже.

Богат е, значи си го решил на половина. По-добре в село чорбаджия, че е народни мъдрости за любовта. Лозето не ще молитва, а мотика. Немска Който копае гроб другиму - сам пада в.

На света има три неща, кашлицата и сиромашията, който е здрав. От трън - та на глог.

Стъпка по стъпка

Живота не е дните, които са преминали, а дните, които са останали. Смехът е здраве. Ако можеш да победиш другия - значи си силен, ако можеш да победиш себе си - значи си велик. Дървото се познава по плодовете.

Работата не грози човека, мързелът го грози. Народни мъдрости за любовта в купа сено. Занаят не се учи, а се краде. Клин, подложи и другата. Ако те ударят по едната буза, клин избива. Кучетата лаят, керванът си върви. Прасе подаръци от виваком за лоялни клиенти зет на късмет? Който не работи, не трябва да яде. Ако не можеш да помогнеш - поне не пречи.

Архив на блога

Брат брата не храни, ала все го брани. Никой не е пророк с собствената си страна. Едно кило брашно да имаш, на майстор го дай. На чужд гръб и сто тояги са памук погача звездев.

Виното влиза, думите излизат. Лозето не ще молитва, а мотика. Сънуваш ли баница - яж.

Полезно? ПРОЧЕТЕТЕ ОТЧЕТИ!

Рейтинг:4

Последни новини